Risenga naturlekepark

Asker

Lekeparken på Risenga er inspirert av naturen, og bygget med naturens byggeklosser. Eiketrær og store steiner er grunnpaletten i parken, og trærnes unike form danner skulpturelle lekeelementer rundt om i parken. «Trollskogen», «Bølgen» og «Tårnet» har hvert sitt unike uttrykk, og gir barna varierte utfordringer med tanke motorikk, balanse, klatring, hopping og løping. «Tårnet» er parken vertikale høydepunkt. Vakre eikestammer danner en ring og inviterer til lek i flere etasjer. Det er ikke umiddelbart så enkelt å komme seg opp i tårnet, så her må barn og voksne bruke kroppen på ulike måter for å komme seg opp til plan 2. Et smalt trappetårn leder til nivå tre for fin utsikt over området eller en morsom sklitur ned til bakken igjen.

Asker kommune har ønsket et unikt uttrykk med stort fokus på bærekraft. Det er primært benyttet flis som fallunderlag, og kork på stier der det har vært ønskelig med god fremkommelighet for alle.

Lekeparken er delvis utviklet på skissepapir, dels på befaring i skogen og dels på byggeplassen. Det har vært et tett samarbeid mellom landskapsarkitekt og entreprenør, og det har hele tiden vært naturmaterialene som har lagt premissene for løsningene. Med oss i prosjektutviklingen har vi hatt en sterk idé om at barna leker best når de kan bevege seg fritt i det tredimensjonale rommet, og stadig finne nye måter å benytte elementene på. Lekeparken skal legge til rette for fri lek, felleskap, fantasi- og rollelek og mestring.

Tidsrom

  • 2022–2023

Areal

  • 1 600 m2

Samarbeid

  • Anleggsgartner Øst

Oppdragsgiver

  • Asker kommune

Foto

  • Bjørbekk & Lindheim

Kontaktperson